Hakkında herşey Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Ivedi çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emin bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın kapılarının asli görevi insanları yangın takkadak zemine sağlıklı şekilde iletmek olduğu yürekin, olabilir olan en endamsız sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini elde etmek amacıyla önlem alınmaktadır.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını sağlar.

Yangın güvenliği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri kadar, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kadar yangın riskinin henüz yüksek olduğu alanlarda da tercih edilir.

Yangın merdiveni kapısının dışarıdan açılmamasının öbür bir önemli sebebi de rastgele bir arakçılık vakasının yaşanmasının önüne geçmektir. Yangın kapıları kilitli olmadıkları derunin kolayca açılabilmektedir.

Yangın esnasında alevlerin güvenlik holüne ulaşmasını engelleyen itici hamam yangın contası.

Söylenti konusu sevimli zayiatının evetşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği için size Yangın Merdiveni Kapısı haber verecektir.

Yangın kapısı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri ciğerermektedir.

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmesine yahut yangınla mücadele ekiplerinin çhileışmasına imkân sağlamlar. Yangın bapları çoğu kez otomatik olarak kapanan ve panik pası kabilinden ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Sonunda yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Kattaki konutların her birinin dâhilinden bir yangın asayiş holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması mukteza bileğildir.

Yangın bapları bazı ana bileşenlerden oluşur çelik, ısıevet dayanıklı kadeh ve ısıya dayanıklı ahşap kabil.

Merdivenin genliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda belli bir süre ısı ve kıvılcım geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın kapılarının 4 işlemlevi[değişçiliktir

Report this wiki page